Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Carniflex

€ 29,95
Op voorraad
Omschrijving

CARNIFLEX

ZONDER PIJN IN HET GEWRICHT

HOE DRAAGT U OPTIMAAL ZORG VOOR DE GEWRICHTEN VAN UW KAT?

CARNIFLEX is een tablet voor het behoud van gezonde gewrichten en ter ondersteuning van een soepel bewegingsstelsel bij honden en katten.

Gewrichtsaandoeningen bij onze huisdieren gaan gepaard met pijn en veroorzaken een functionele bewegingsstoornis. Gewrichten kunnen beschadigd worden door een acuut trauma, chronische overbelasting of ouderdom.

Gewrichtskraakbeen is voornamelijk opgebouwd uit drie elementen die soepelheid, elasticiteit en stevigheid bieden: proteoglycanen om water aan te trekken en vast te houden, collageen om de proteoglycanen te fixeren en kraakbeencellen. De kraakbeencellen spelen een belangrijke rol in het behoud van de integriteit van het weefsel door de synthese van collageen, proteoglycanen en enzymen van het kraakbeenmetabolisme.
 

In geval van niet-infectieuze osteoartritis wordt een ontstekingsproces in gang gezet, waarbij het collageen en de proteoglycanen beschadigd worden door proteolytische enzymen, de matrixmetalloproteïnasen (MMP’s). De kraakbeencellen produceren pro-inflammatoire cytokines die de MMP’s activeren. In gezond kraakbeenweefsel bestaat er een evenwicht tussen de MMP’s en hun inhibitoren, waardoor er een perfecte controle en homeostase van het kraakbeen ontstaat. Bij een onevenwicht zijn de ontstoken kraakbeencellen niet meer in staat om nieuw kraakbeen te synthetiseren.

Artrose neemt met de leeftijd toe en tast gewichtdragende gewrichten aan.    

WAAROM KIEST U VOOR TOPKWALITEIT?

CARNIFLEX vermindert het effect van pro-inflammatoire cytokines en reduceert bijgevolg de concentratie van MMP’s.

carniflex

 

CARNIFLEX® bevat vrije aminozuren voor de synthese van collageen en glucosaminesulfaat voor de synthese van proteoglycanen, alsook de cofactoren noodzakelijk voor de goede werking van de enzymen die bij dit proces betrokken zijn.

CARNIFLEX verhoogt de synthese van de glycosaminoglycanen chondroïtinesulfaat en hyaluronzuur in het gewrichtsvocht en de kraakbeenmatrix. De viscositeit van het gewrichtsvocht is vooral afhankelijk van het gehalte aan hyaluronzuur. Glycosaminoglycanen (GAG’s) worden gebonden aan een kerneiwit met vorming van proteoglycanen. Proteoglycanen zijn te vinden in de extracellulaire kraakbeenmatrix (ECM).

CARNIFLEX bevat het natuurlijk antioxidant granaatappelextract dat de kraakbeencellen beschermt, door de productie van superoxideradicalen die het weefsel beschadigen te verminderen.

CARNIFLEX bevat geroosterd vleesaroma om de smakelijkheid te waarborgen.

CARNIFLEX bevat niet-gedenatureerd collageen type II om in interactie te treden met het immuunsysteem. Bij beschadiging van het kraakbeen komen er fragmentjes (lichaamsvreemd) terecht in het gewrichtsvocht. Het immuunsysteem reageert (immuunrespons) met een ontstekingsreactie, waarbij antilichamen tegen collageen type II gevormd worden. Suppletie van niet-gedenatureerd collageen type II in lage dosis (milligrammen) desensibiliseert het immuunsysteem, zodat verdere degeneratie van de collageenvezels verhinderd wordt. Specifieke onderdelen (epitopen) van de intacte helixstructuur worden bij orale inname herkend door het immuunsysteem ter hoogte van de Peyerse platen in het laatste deel van de dunne darmwand (ileum). Na contact tussen niet-gedenatureerd collageen type II en de Peyerse platen onderdrukken regulatorische T-cellen (Tregs) in de darmmucosa de afweerreactie. De specifiek gevormde regulatorische T-cellen migreren naar het gewricht en verminderen de ontstekingsreactie. Dit werkingsmechanisme noemt men orale tolerantie.

1 tablet CARNIFLEX bevat: 750 mg glucosaminesulfaat, 335 mg cellulose, 110 mg dextrine, 1,60 mg niet-gedenatureerd collageen type II, 35

Ook interessant

€ 13,95